Китай ще наложи ответни мерки спрямо САЩ заради продажбата на оръжия

...
Китай ще наложи ответни мерки спрямо САЩ заради продажбата на оръжия
Коментари Харесай

Китай удря САЩ със санкции заради продажбата на оръжие на Тайван

Китай ще наложи ответни ограничения по отношение на Съединени американски щати заради продажбата на оръжия на Тайван. Това разгласи представителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин, представен от RT.

Сред предприятията, които ще бъдат глобени, са производителите на аерокосмическа и отбранителна техника Raytheon Technologies и Lockheed Martin.

Уенбин разясни, че тези дейности целият да защитят върховенството на Китай и ползите на националната му сигурност според Закона за задграничните наказания, признат от страната.

Тайван се очерта като основен фактор в обтегнатите връзки сред Китай и Съединени американски щати, най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжия на острова макар неналичието на публични дипломатически връзки.

Тайван упорства, че е самостоятелна държава и се зарича да пази своята независимост и народна власт. Китай постоянно дефинира острова като най-чувствителния въпрос в своите връзки със Съединени американски щати.

Въпреки че Съединени американски щати признават единствено обединен Китай, те са задължени по закон да дават на Тайван средства за защита и от дълго време следват политика на " стратегическа несигурност " по отношение на това дали ще се намесят военно, с цел да защитят Тайван при положение на китайско нахлуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР